Contacteer ons

Bel +32 (0)9 277 93 10

of gebruik het
contactformulier
Technologie

 

Kleinkarakter inkjet

De kleinkarakter inkjet voor het coderen van beperkte productinformatie op om het even welk product of materiaal (papier, karton, folie, metaal, hout, glas, plastic, …).

De inkjet printkop wordt geïntegreerd in de productielijn om direct en contactloos te printen op het product.


Toepassingen
  • In de voedingsindustrie voor het drukken van een vervaldatum of lotcode op een vlootje, blik, fles of zakje.

  • In de metaal- of kunststofsector voor het aanbrengen van een productcode, productiedatum en lotcode op stukken die traceerbaar moeten zijn in de supply chain.

Laser

De laser verangt steeds meer de kleinkarakter inkjet. De lasertechnologie laat niet alleen veel hogere snelheden toe (tot 30 coderingen per seconde!), maar is tevens onderhoudsvrij, heeft een lange levensduur en maakt dure inkten en media overbodig. Lasercodering wordt toegepast op papier, PET, glas, metaal, ... De laserkop wordt geïntegreerd in de productielijn om direct en contactloos te coderen  op het product.


Toepassingen
  • In de voedingsindustrie voor het drukken van een vervaldatum en lotcode op vlootjes, etiketten op PET of glazen flesjes, direct op PET flessen, ....

  • In de metaal- of kunststofsector voor het aanbrengen van een productcode, productiedatum en lotcode op stukken die traceerbaar moeten zijn in de supply chain

Grootkarakter of hoge-resolutie inkjet 

De grootkarakter inkjet, ook wel hoge-resolutie inkjet genoemd, wordt als een volwaardig alternatief voor de print&apply etiketteermachine ingezet.
De kwaliteit blijft uitstekend doch de verbruikskosten dalen fors: geen etiketten en linten maar een zuinig inktverbruik zonder make-up. Men realiseert tevens een rendementsverhoging aangezien de inkjet hogere lijnsnelheden aankan; lijnstilstanden, tengevolge van etiket- en lintwissels, behoren eveneens tot het verleden. Het toestel wordt naast de transportband geplaatst en print contactloos wanneer het product de inktkop passeert.


Toepassingen
  • Volledige product- en klantinformatie, inclusief grafische informatie zoals logo’s en barcodes op omdozen, trays, vaten, platen, zakken, ...

Print&apply etiketteermachine

De print&apply etiketteermachine voor het thermotransfert drukken en vervolgens aanbrengen van etiketten op om het even welk product zoals dozen, flessen, vaten, trays, …
De toepassingen zijn gelijkaardig aan de grootkarakter inkjet doch kan dit toestel ook ingezet worden waar de inkjet-technologie minder aangewezen is, zoals het aanbrengen van een etiket overhoeks op een doos, een etiket op een fles of het aanbrengen van een etiket op een materiaal waarop inkt onvoldoende hecht.

Palletapplicator

De palletapplicator is een etiketteermachine voor het drukken en aanbrengen van grotere etiketten (A5 formaat) op palletten.

De machines worden zo geconcipieerd dat zij één, twee of zelfs drie etiketten kunnen aanbrengen op de pallet, al dan niet op een variabele hoogte. Een belangrijke toepassing zijn de standaard SSCC etiketten in de retailsector.